INCL. is een platform voor diversiteit en inclusie. Het platform is geïnitieerd door de organisaties van het antiracisme protest Apeldoorn en internationale vrouwendag Apeldoorn.

Wie ben ik en wat heb ik te brengen?

Door Suus Reep

Wie ben ik en wat heb ik te brengen? Een vraag die ik mijzelf de laatste tijd vaker stel omdat ik midden in een persoonlijk traject zit over betekenisvol ondernemen. Maar ik merkte ook op dat deze vraag de afgelopen tijd weer geregeld voorbij komt in mijn hoofd als saboteur.

Wie ben ik en wat heb ik te brengen? Samen met drie anderen uit de werkgroep Internationale Vrouwendag hebben we in korte tijd het online avondprogramma neergezet. Met het thema invloed door impact. Ik ben iemand die denkt in mogelijkheden. Ik ben iemand die kijkt naar invloed en impact, want het moet bij mij wel altijd ergens over gaan. Maar toch merkte ik dat ik mij de laatste tijd wat onzekerder voelde ten opzichte van de anderen. Niet door wie ze zijn, maar wat zij kunnen. 

Wie ben ik en wat heb ik te brengen? De avond gaat over: Welke invloed en impact hebben wij als vrouwen te brengen binnen Apeldoorn. ‘Tsja, wat kan ik daar nou over zeggen?’ zegt mijn brein. Ik ben niet thuis in de politiek, ik doe niet gauw mee met open discussies over maatschappelijke vraagstukken, ik ben te weinig op de hoogte van alle thema’s die er spelen op gebied van ongelijkheid, etc. etc. 

Omarm je saboteurs, maar laat ze jou niet beïnvloeden. Want jij mag er zijn!

Wie ben ik en wat heb ik te brengen? Ik ben Suus Reep en ik word verdrietig dat we zo hard naar elkaar uit kunnen halen. Online, maar ook offline in de dagelijkse praktijk. Ik word geraakt als mensen niet gehoord of gezien worden, maar een afvinklijstje zijn. En daardoor niet op duurzame manier aan zichzelf kunnen werken, terwijl ze dit wel graag willen.

Wie ben ik en wat heb ik te brengen? Ik word verdrietig van een hele nieuwe wijk in Apeldoorn, die niet toegankelijk is voor mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten, terwijl er wel van ons verwacht wordt om meer voor elkaar te zorgen. Mijn vader zat in een rolstoel, dus ik kijk automatisch naar toegankelijkheid. Zowel voor een woning, want ik wilde dat hij op bezoek kon komen. Maar ook bij openbare gebouwen zoals een sporthal, of hij een volgende keer mee kon om bij mijn wedstrijd te komen kijken.

Wie ben ik en wat heb ik te brengen? Ik vind echt dat de maatschappij moet veranderen. Dat we meer naar elkaar omkijken, meer vanuit gelijkwaardigheid en zorg voor elkaar. Dat we het beste uit elkaar naar boven kunnen halen. En ik geloof dat wanneer we denken in mogelijkheden er voor iedereen plek is. En ik kan niet de hele wereld veranderen. Waar ligt wel mijn invloed? Dat ligt in mijn werk binnen het bedrijfsleven.

Wie ben ik en wat heb ik te brengen? Ik zet mij o.a. in voor meer vrouwen in de techniek. Niet omdat gezegd wordt dat dit moet, maar omdat dit een eerste stap binnen bedrijven richting meer diversiteit kan zijn. En impact heeft op de hele branche met betrekking tot innovatie en werkplezier.   

Wie ben jij en wat heb jij te brengen? Als jij nadenkt over invloed & impact, waar heb jij of wil jij invloed op hebben? Misschien heb je iets concreets of wil jij ontdekken waar jij je voor kan inzetten. Binnen Apeldoorn of groter? Óf misschien wil jij nadenken over waar jouw impact ligt als het gaat om jouw eigen leven. Ontdek en deel het tijdens onze avond.

Wie ben jij en wat heb jij te vieren? Het voelt nog geregeld als strijden voor gelijkwaardigheid. Maar we mogen ook vieren dat we vrouw zijn, vieren wie we zijn, wat we doen en welke invloed en impact wij al hebben. Dus of je wel of niet aansluit, vier in ieder geval vandaag Vrouwendag. Omarm je saboteurs, maar laat ze jou niet beïnvloeden. Want jij mag er zijn!